• Yli 100 € tilaukset ilman toimitusmaksua
  • Yli 100 € tilaukset ilman toimitusmaksua

Hopia Silverin tarina

Hopia Silver on syntynyt rakkaudesta käsillä tekemiseen ja hopeaan. Hopia Silverin korujen takana on yrittäjä, kultaseppäartesaani Saara Kinnunen. Kaikki korut valmistuvat käsityönä, materiaalina pääasiassa kierrätetty 925 sterling hopea ja erilaiset koru- ja jalokivet. 

Hopia Silverin korut saavat inspiraationsa Suomen luonnosta tai kaupunkimaisemista ja niistä löytyvistä kiinnostavista yksityiskohdista. Osa ideoista siirtyy koruihin nopeasti, osa vaatii pitemmän kypsyttelyn. Hopia Silverin missiona on valmistaa koruja, jotka tuottavat kantajalleen iloa ja jotka kestävät aikaa.

Tilaustöissä näkyvät asiakkaiden omat toiveet, tarinat ja merkitykselliset hetket tai henkilöt. Jokainen koru on yksilönsä, käsityön jälki saa näkyä, kuitenkaan laadusta tinkimättä. 

Vuoden koru 2024 -finalisti

Hopia Silverin Saara Kinnunen oli yksi Vuoden koru 2024 -kilpailun finalisteista. Saara Kinnusen Rantapolulla-korusarja on saanut inspiraationsa rakkaudesta suomalaiseen luontoon ja erityisesti ruusuruohoon, joka häntä on kiehtonut jo vuosia. Korusarjan suunnittelu vei hänet lapsuuskesiensä maisemiin, jolloin hän ihasteli ruusuruohon vaatimatonta kauneutta.

Ruusuruohon muodonmuutos vuodenaikojen ja luonnonkulun mukana oli Saarasta kiehtovaa. ”Muistan ihmetelleeni sitä vaatimatonta niittykukkaa, joka koki uskomattoman hienon muodonmuutoksen. Kukan nuppu muodostui tiukoista pienistä palleroista, ja avautuessaan sieltä ilmestyi kaunis vaalean liila herkkä ja hento, sekä hieman hahtuvainen, kukka”, hän kuvailee.

Saara halusi tuoda koruihinsa tuon hahtuvaisen ilmaavuutta ja kannattelua kuvastaen luonnon kiertokulkua.

”Halusin luoda koruun kesäistä niittytunnelmaa ja luonnon muotojen kauneutta. Tavoittelin myös tuon kukan tuulessa liikkuvaa hahmoa sekä valon ja varjon leikkiä”, hän avaa suunnittelunsa lähtökohtia.