top of page
Etsi
  • Writer's picturehopiasilver

Neulootikon aarre

Päivitetty: 20. elok. 2022

Ihana yllätys oli, että Kotivinkki nosti Neuloosi-sormukseni "Tähän ihastuin" -palstalle heinäkuussa lehden numeroon 14. Kyseessä on siis hopeinen langanohjainsormus.


Idean tähän sormukseen sain, kun kuulin lankadominanssista. Siis mitä ihmettä? Olin aina pähkäillyt itsekseni, miksi kirjoneuleistani tulee sellaista pomppuista muhkuraa ja värit näkyvät miten sattuu. Vihdoin minua valisti kokeneempi neulojaystäväni ja selvitti lankadominanssi-asian. Sillä siis on väliä, miten päin lankoja kuljetat ja poimit neuloessasi.


Perusajatus on se, että kahdesta langasta toinen on pohjalanka ja toinen kuviolanka. Kuviolangan on tarkoitus erottua neuleesta paremmin. Ja jotta kuviolangan saa nousemaan esille mahdollisimman selvästi, kuviolanka poimitaan neuloessa pohjalangan alta. Ja silloin vastaavasti pohjalanka neulotaan kuviolangan päältä. No, minähän olin neulonut miten sattuu mm. siksi, että langathan kietoutuvat toisiinsa neuloessa.


Tässä samassa sitten mietin, että tässä auttaisi apuväline, joka pitäisi langat järjestyksessä. Jäin miettimään, voisiko apuväline olla kuin koru. Sellainen, jonka otat iloisesti esille neulomaan ryhtyessäsi. Tai voisiko se olla niin ihana, että sillä olisi jopa innostava vaikutus, sillä meillä kaikillahan tulee myös motivaationpuutepuuskia kaikissa rakkaimmissakin harrastuksissamme. Siitä lähti kehkeytymään idea tälle hopeiselle Neuloosi-sormukselleni, ja ilokseni moni neuloja on jo löytänyt sen omakseen! Erilaisten kokeilujen jälkeen langanohjainsormukseni on pinnalta taottu, ja sitä saa sekä 2 että 4 langalle sopivana versiona.


Täältä voit ostaa neulojan langanohjainsormukseni: Neuloosi-hopeasormus 4 langalle — Hopia Silver (holvi.com)
35 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page